klokocovnik logotip

O nas

Vaše kardiovaskularno zdravje je naše poslanstvo

Bolezni srca in ožilja so sodobni ubijalec številka ena - prizadet je skoraj vsak drugi človek v razvitem svetu. Letno od kardiovaskularnih obolenj v svetu umre okoli 17 milijonov ljudi, od tega 5 milijonov v Evropi.

Srčna in možganska kap sta največkrat posledica nezdravega načina življenja in stresa, zaradi tega, je najbolj pomembna učinkovita preventiva in zgodnje odkrivanje znakov bolezni srca in ožilja. Vaše zdravje in vaše življenje je v vaših rokah, zato redno kontrolirajte stanje vašega srca in ožilja.

Prav zato, smo se odločili, da na enem mestu združimo strokovno znanje in dolgoletne izkušnje z najsodobnejšimi aparaturami za diagnostične preiskave srca in ožilja. Visoko strokovni in izkušeni zdravniki specialisti z najboljšo medicinsko opremo in toplim medčloveškim odnosom ponujajo najboljše zdravstvene storitve tistim, ki jih potrebujejo in želijo.

Z našimi preiskavami in strokovno pomočjo boste ohranili vaše zdravje in lažje obvladovali že odkrite bolezni ter preprečili nastajanje komplikacij. Povedali vam bomo v kakšni meri posamezni dejavniki tveganja vplivajo na vašo ogroženost in postavili individualno prilagojene preventivne in terapijske cilje. Športnikom in rekreativcem bomo ocenili telesno zmogljivost, priporočili najbolj primerne obremenitve na podlagi preiskav in pregledov in kontrolirali izboljšanje fizične moči kot tudi kardiocirkulatorne zmogljivosti.

Tomislav Klokočovnik

Izbrani vrhunski strokovnjaki

Prof. Dr.Tomislav Klokočovnik, dr. med. FETC, spec.
          kardiovaskularni kirurg

Prof.Dr.Tomislav Klokočovnik, dr.med.FETCS, spec. kardiovaskularni kirurg

Ustanovitelj in lastnik Kardio Klokočovnik d.o.o, je svetovno priznan strokovnjak z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju srčno žilnih bolezni.

Na Medicinski fakulteti v Padovi je diplomiral leta 1982. Specializacijo iz kirurgije je končal leta 1990 in bil od takrat zaposlen v UKC LJ. Subspecializacijo iz kardiovaskularne kirurgije je opravil leta 1993/94 v Houstonu. Svoje znanje in izkušnje iz področja kardiovaskularne kirurgije je nadgrajeval na Klinikah za srčno kirurgijo v Houstonu, Clevelandu, Bostonu, Londonu, Parizu, Milanu, Leidnu, Zurichu in na Dunaju.

Doktoriral je leta 2000, na Medicinski fakulteti v Ljubljani in postal redni profesor na Katedri za kirurgijo. Od leta 2014- 2019 je bil predstojnik Kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja v UKC LJ.

Prof. Dr. Klokočovnik, je član več mednarodnih združenj.

Rafael Černuta, dr. med., spec. internist

Rafael Černuta, dr. med., spec. internist

Rojen je bil leta 1958 na Jesenicah.

Študij medicine je končal leta 1983 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo iz interne medicine v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je zaključil leta 1993.

Od leta 1993 do 2012 je bil vodja intenzivne enote SB Trbovlje in od leta 2006 do 2012 predstojnik internega oddelka SBT. Leta 2012 je pridobil naziv specialist kardiologije in vaskularne medicine. Od leta 2015 dalje je vodja EIN na Kliniki za kardiovaskularno kirurgijo UKC Ljubljana.

Redno se udeležuje strokovnih srečanj in izobraževanj doma in se stalno dodatno strokovno izobražuje v tujini: v Ameriki na ACC in AHA ter v Evropi v okviru Evropskega združenja kardiologov - ESC, EACVI, EUROECHO, poglobljeno redno letno izpopolnjevanje iz ehokardiografije v Salzburgu. Je član Evropskega združenja kardiologov ter član Slovenskega društva kardiovaskularnih kirurgov.

Njegova področja delovanja so: ehokardiografija, UZ vratnih in perifernih arterij ter ven spodnjih okončin, obremenilna testiranja, 24-urni Holter EKG in krvnega pritiska.

Odlikujejo ga izjemna predanost, strokovno znanje in razumevanje bolnikov ter dolgoletne izkušnje na področju kardiologije in vaskularne medicine.

Sara Habjan, dr. med., spec. kardiolog

Sara Habjan, dr. med., spec. kardiolog

Rodila se je leta 1984 v Kopru. Maturirala je z odlično oceno na Gimnaziji Piran. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2010. Že med študijem se je izobraževala v tujini in opravila leto dni trajajočo izmenjavo na Medicinski fakulteti v Parmi. V zadnjem letniku medicinske fakultete in po diplomi je opravila izobraževanje v Houstonu (Texas Medical Center) pod mentorstvom prof. dr. Igorja Gregoriča.

Med študijem je za raziskovalno delo na področju kardiovaskularnih bolezni prejela prestižno Univerzitetno Prešernovo nagrado.

Skupno deblo specializacije iz interne medicine je opravila v SB Izola. Že med specializacijo iz interne medicine se je na področju ultrazvoka srca poleg v Sloveniji izobraževala tudi v tujini in sicer v Trstu, v prestižnem Polo Cardiologico.

Svojo zdravniško pot je nadaljevala s specializacijo iz kardiologije in vaskularne medicine, ki jo je opravila v UKC Ljubljana. Tudi med specializacijo iz kardiologije in vaskularne medicine se je dodatno izobraževala v tujini in sicer ponovno v Polo Cardiologico v Trstu, ter posebej iz zahtevnega in naprednega ultrazvoka srca v Milanu.

Leta 2016 je opravila evropski izpit iz ultrazvoka srca.

Specializacijo iz kardiologije in vaskularne medicine je opravila s pohvalo leta 2019 v Ljubljani.

Od leta 2019 je zaposlena kot specialistka kardiologije in vaskularne medicine na Oddelku za kirurgijo srca in ožilja v UKC Ljubljana, kjer se še naprej posveča diagnostiki in zdravljenju bolezni srca s poudarkom na ultrazvočni diagnostiki bolezni srčnih zaklopk.

Leta 2021 se je izobraževala na področju intraoperativnega ultrazvoka srca pri popravi aortne zaklopke v Homburgu (Nemčija).